Gyümölcstények: Homoktövis, Meggy, Szilva, Alma
Homoktövis
A homoktövis hazánkban egy közismert jótevő: C-vitamin-tartalma a citrom és a narancs C-vitamin-tartalmának a tízszerese! A főként homoktalajon termő, jellegzetes narancssárga, tojás alakú termésekkel büszkélkedő növény jótékony hatásai közé tartozik többek között az immunrendszer védelme, erősítése, de a májra és a gyomorra is kedvezően hat, sőt, segíti a sebek és a bőrbetegségek gyógyulását is.
Meggy
A meggyet a görögök már több ezer éve ismerik, de nálunk is régóta ismert, már a honfoglaló magyarok is fogyasztották. A 24 féle magyar meggy közül a legismertebb a Meteor, a Csengődi csokros, a Favorit, a Pándy meggy, a Kántorjános, a Debreceni, az Érdi bőtermő és az Újfehértői fürtös.
Szilva
Szilvás gombóc, zamatos szilvalekvár, szilvapálinka, aszalt szilva, szilvás papucs – a szilvának számtalan ínycsiklandó felhasználási módja ismert. Mintegy kétezer fajtájának köszönhetően szezonja júliustól egészen októberig tart. Kalóriaszegény gyümölcs, azonban vitaminokban és ásványokban gazdag. Kiváló C-vitamin forrás, hatékony antioxidáns: segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban. Emellett magas rosttartalmáról is ismert - héjában rengeteg cellulóz van -, ami jól megmozgatja a beleket, így segít üríteni a salakanyagokat
Alma
Kellemes íze és sokoldalú felhasználása mellett az alma az egyik legtöbb vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcsünk is: kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, valamint A-vitamint, B-komplex vitaminokat és némi C-vitamint is tartalmaz.
Minimum rendelés:6db